top of page

Waarom is regenwater beter voor uw planten?

Watersproeier

Regenwater is gezonder omdat er minder kalk in zit. Kraanwater (waar dus meer kalk in zit) is dus niet direct slecht voor je planten. Het is belangrijk om potgrond en bladeren goed in de gaten te houden omdat te veel kalk schadelijk kan zijn voor uw planten. Om die redenen kunnen we dus wel stellen: regenwater is gezonder voor je planten dan kraanwater. Maar het is niet altijd even makkelijk om dat te verzamelen.

Er is onderscheid te maken tussen hard en zacht water. Hard water bevat meer kalk en magnesium en is slechter voor je planten dan zacht water. Daarbij is het kalk- en magnesiumgehalte erg laag. Toch kan je plant ook van zacht water witte plekken krijgen. Of je hard of zacht water tapt, verschilt per regio. Er zijn watertest sets waarmee u de waterkwaliteit kunt meten. Te veel kalk kan de pH-waarde van de potgrond wijzigen, waardoor je plant niet meer goed kan groeien. Zie je dat uw planten een wit kalklaagje hebben? Dan kan je de plant het beste verse potgrond geven en overgaan op het gebruik van regenwater.

Omdat de meeste vegetatie afhankelijk is van regenwater is het logisch te veronderstellen dat dit het beste water is dat een boom, struik of plant kan krijgen.
 

bottom of page