top of page

Wat is het rendement van een regenton?

WJXC1879.JPG

Financieel kan een regenton niet zomaar uit, dit zorgt voor een het antwoord: Nee, een regenton is niet zomaar rendabel.  Als u niet eerder een regenton gehad heeft is het moeilijk inschatten hoe snel de regenton leeg is. Bij ons advies voor een regenton kopen nemen we vaak als voorbeeld een grote gieter van 10 liter in gedachten. In een gemiddelde tuin kun je als snel 5 volle gieters gebruiken per sproeibeurt, dit is dan 50 liter. Het regenwater wilt u vooral gebruiken in droge periodes. Uitgaande van een droge periode van 20 dagen zou u met het zojuist genoemde regenwater gebruik een buffer van 1000 liter moeten hebben. Met 1000 liter kunt u 20 dagen lang 50 liter regenwater gebruiken.

Via deze berekening en inschatting kunt u aan de hand van de waterprijs de balans opmaken.

De kwaliteit van regenwater zorgt voor een goed rendement:

 

Regenwater is gezonder omdat er minder kalk in zit. Kraanwater (waar dus meer kalk in zit) is dus niet direct slecht voor je planten. Het is belangrijk om potgrond en bladeren goed in de gaten te houden omdat te veel kalk schadelijk kan zijn voor uw planten. Om die redenen kunnen we dus wel stellen: regenwater is gezonder voor je planten dan kraanwater. Maar het is niet altijd even makkelijk om dat te verzamelen.​

Omdat de meeste vegetatie afhankelijk is van regenwater is het logisch te veronderstellen dat dit het beste water is dat een boom, struik of plant kan krijgen.

Regenwater is perfect om uw auto en ramen mee te wassen. Het klinkt wat gek, maar om dit water zit veel minder kalk dan in drinkwater. Bijkomend voordeel is dus dat de kans op strepen minder is als u met regenwater de auto of ramen wast.

bottom of page